Vårt bærekraftige arbeid

VÅRT BÆREKRAFTIGE ARBEIDHos Reforma handler du miljøvennlige og klimasmarte møbler på internett.

Hos Reforma verdsettes miljøvennlige og bærekraftige produktkjeder høyt. Vi ønsker å gå foran som et godt eksempel i vår bransje, og vi arbeider derfor hardt med å minske vårt klimaavtrykk i den grad det er mulig. Vårt bærekraftige arbeid gjennomsyrer hele vår virksomhet, og vi arbeider daglig med å finne flere miljøvennlige alternativer i alle deler av vår produksjons- og distribusjonskjede. Høsten 2018 og våren 2019 valgte vi å flytte 90 % av produksjonen av vårt eget varemerke, Reforma, til sertifisert bærekraftige fabrikker. Vi har i tillegg nå et større utvalg ekte vintage møbler, og et større sortiment av møbler som er laget av resirkulerte materialer. Disse tiltakene har gjort det mulig å minske klimaavtrykket vårt betraktelig, og det er en stor seier for oss. For å gjøre det enklere for deg som kunde, har vi kategorisert alle produktene som er produsert i miljøsertifiserte fabrikker og / eller laget av gjenvunnet materiale under kategorien «Responsible», som du finner i vår hovedmeny.

Vår klimakompensasjon - Miljøvennlige møbler på internett

De utslippene vi ikke kan påvirke, har vi regnet ut og klimakompensert for. Dette betyr at vi fra og med år 2019, kan kalle oss en klimanøytral bedrift! For å sikre at vi tar ansvar for alle utslipp som vår virksomhet genererer, har vi valgt å klimakompensere for 200% av den innrapporterte beregningen. I år investerer vi i et prosjekt for vindkraftverk i Kina, som skal erstatte forbrenningen av kull i de sørlige delene av landet. Prosjektet har CDM- og Gold standard-sertifisering. De vindkraftverkene vi har hjulpet til med å finansiere, sparer inn over 75 000 tonn CO2 -ekvivalent (CO2) per år sammenliknet med kullkraftverkene som ellers hadde sørget for strømforsyningen.

De innsparende CO2 tonnene kompenserer for den klimapåvirkningen som genereres av følgende:

- Klargjøring av råmateriale til samtlige møbler som selges hos oss

- Produksjon av samtlige møbler som selges hos oss

- Utenlandsk transport fra fabrikk til lager

- Innenlands-transport fra lager til sluttkunden

Vårt arbeid med bærekraft stopper naturligvis ikke med klimakompensasjon, og vi jobber konstant for å finne alternative løsninger som minsker våre utslipp ytterligere. Fram til vi når alle våre mål innen bærekraft, ser vi på klimakompensasjon som en viktig og effektiv del av vår klimastrategi.

Mer informasjon om vår investering

Vi kompenserer for de utslippene vi per dags dato ikke kan påvirke, ved å investere i grønn strømproduksjon i Hebei-provinsen i Kina. I dette prosjektet bygges det vindkraftverk som vil erstatte forbrenningen av kull i den sørvestlige delen av provinsen. Prosjektet utgjør en stor forskjell i disse delene av Kina, da den enorme utbyggingen av strømnettet i landet de siste tiårene har vært drevet og forsynt av kullkraft. Kullkraft har vært den rimeligste måten å produsere strøm på, og på grunn av de høye karbondioksidutslipp som kullkraft danner må dette endres på. Dette må endres både for miljøet i et globalt perspektiv, men også for menneskene i lokalsamfunnet. Kina er et land med et stort potensiale for vindkraft med minimale utslipp, og dette gjøres mulig blant annet via prosjektet i Zhangbei som Reforma investerer i. I Zhangbei har det blitt bygget 66 vindkraftverk som til sammen vil spare inn 75 000 tonn CO2 per år, sammenliknet med de kullkraftverkene som ellers forsyner provinsen med strøm. Vindkraften har dessuten både økonomisk og sosial nytte for lokalbefolkningen, i tillegg til miljøvern og miljøhensyn. Innenfor rammene for prosjektet har det i tillegg blitt boret ut en brønn som forsørger lokalbefolkningen med vann. Denne brønnen skal erstatte vannet som befolkningen tidligere hentet rett fra floden. Les mer her >

Har du spørsmål om vårt arbeid med bærekraft og klimakompensasjon?

For å få vite mer, send gjerne en e-post med dine spørsmål eller innspill til: info@reformasthlm.seRecycled materials

Recycled Materials

Under 2023 har 22% av de möbler vi sålt varit tillverkade av återvunna material. Vi strävar efter att öka denna andel med 10% varje år framöver.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med ISO14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön elproduktion. Hittills har vi byggt vindkraftverk i Kina och solcellsanläggningar i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Den kortare transportsträckan leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickas i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollorgan.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det tas hänsyn till djur och natur både i produktionen och vid valet av material.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. Det innebär i praktiken att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

Recycled materials

Recycled Materials

22% of the furniture we sold in 2023 has been made from recycled materials. Going forward, we want to make this share grow by 10% annually.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Nothing that can be bought from us has been transported by air. We ship exclusively with iso14001-certified boats and offer more sustainable shipping options at checkout.

Buy For Good

Buy for good

For each order, Reforma takes part of the profit to invest in green electricity production. So far, we have built wind turbines in China and solar panels in India.

Locally produced

Locally produced

In 2023, Reforma has expanded its range of furniture and furnishings produced in Europe. Shorter transport leads to reduced emissions.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Our orders are packed in FSC-labeled cartons and are largely protected by recycled plastic. We urge all our customers to recycle all packaging in which our items have been sent.

Good working conditions

Good Working Conditions

We produce our furniture in factories that offer decent working conditions and market wages. This is ensured through inspections carried out by independent inspection offices.

Certified factories

Certified Factories

Most of our furniture is made in factories that work actively with waste management, smart resource use and have zero tolerance for chemicals or other hazardous materials.

Animal welfare

Animal Welfare

For the carpets and furniture that are made of wool and leather, we ensure that animals and nature are taken into account in the production and choice of materials.

Biodegradeable

Biodegradeable

Many of our furniture and interior details are 100% degradable. In practice, this means that the furniture can be broken down by nature as easily as leftover food.

Ny kunde? Få 5 % rabatt på ditt første kjøp.
Abonner på vårt nyhetsbrev og følg oss på Instagram for å få førstehånds informasjon om kampanjer, tilbud og nyheter!
Skriv inn koden i kassen når du er ferdig med å handle.
Tack för att du prenumererar!
Ny kunde? 
Få 5 % rabatt på ditt første kjøp.
Abonner på vårt nyhetsbrev for å være den første til å motta kampanjer, tilbud og nyheter.
Thank you for subscribing!